Tapet

Tapet

Tapetul este o alegere inspirata pentru a decora peretii locuintei tale mai ales daca constructia este noua ( in primii ani peretii vor crapa) . Tapetul acopera in totalitate aceste fisuri ,nemaifiind nevoie de renovare dupa 3-4 ani . Tapet versus var sau finisaje decorative . Tapetul asigura finisajul perfect al peretilor . Majoritatea peretilor sunt departe de a fi perfecti vopsiti in aceeasi culoare (razele ultraviolete sau diferntele  de temperatura pot crea unele pete vizibile ). Textura peretelui realizata din finisaje decorative nu poate concura cu tapetul , cea din urma fiind perfec realizata . Deasemenea vopseaua tapetului este tratata contra razelor ultraviolete . Tapetul de calitate este superlavabil , foarte rezistent la zgarieturi si se poate spala cu peria .

Tapetul permite realizarea unor decoruri senzationale , greu de realizat din vopsele si finisaje . Sunt disponibile sute mii de modele de tapet in nuate pale sau culori intense si vibrante , cu imprimeuri clasice sau moderne .

Alegerea tapetului pentru pentru fiecare camera este o decizie importanta . Este important sa alegi tapetul potrivit care sa se armonizeze cu stilul casei tale . Pentru aceasta trebuie sa ai in vedere dimensiunile camerei si orientarea acesteia . In camerele de dimensiuni mici vom alege tapet in culori deschise si pastelate cu impimeuri de mici dimensiuni. In livinguri avem libertatea de a alege dintr-o gama mult mai variata de tapet ,poti alege culori vibrante cu imprimeuri complexe . Poti sa te joci cu un tapet vedeta pe un perete si pe restul peretilor sa pui un tapet coordonat ca textura si in culori contrastante .

Cum se foloseste tapetul in dungi verticale sau orizontale ? Tapetul in dungi verticale va da senzatia de inaltime a camerei , astfel il vom folosi in incaperi mici in inaltime . Tapetul cu dungi orizantale se va folosi pentru camere cu o latime mica , acesta ne va da perceptia peretelui cu o latime mai mare .